Onze historie

Oma Goedkoop verhuisde in 1928 van de Jordaan naar Tuindorp Nieuwendam, waar zij voor f 6,50 per maand een pand huurde op het Purmerplein om daar vis en andere Delicatessen te verkopen. Net even na de oorlog, in '46, nam zoon Frans Goedkoop de zaak over. (Koopsom: 80 wekelijkse termijnen van f 5,-) Daar het pand al spoedig te klein werd betrok hij het belendende pand, no 10, erbij.

Aan de ene kant werd het avondverkoop en de andere kant snackbar. In 1969 nam zoon Frans de honneurs waar, waarna in 1971 de andere zoon Andre en zijn zuster Mieke met Kees en Marjo de zaak overnamen. De vergevorderde plannen om een klein bistrootje te beginnen namen gestalte in 1976, toen de avondverkoop plaats maakte voor een superklein restaurantje.

Andre's tweelingbroer Hans werd als kok aangetrokken. Hans had zijn sporen verdiend in o.a. 'Amstelhotel' en 'Dicker en Thijs'. Kees en Mieke hingen de pollepels en de frituurpannen aan de wilgen en trokken zich terug in het gooi.

Marjo en Andre gooiden in 1992 de boel plat en maakten de ontstane ruimte tot een groot restaurant tot wat het op dit ogenblik is.

Nu... reeds 30 jaar een begrip in Amsterdam-Noord !!!


Opmerking:

Wij zijn zowel de maandagen als de dinsdagen gesloten.

Reserveer een tafel

Restaurant Place du Nord
Purmerplein 8
1023 BD  Amsterdam

020 6360154